Зробити стартовою Додати у обране
 
Чернігівський міський відділ » Актуальні питання » Про виконання протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину
Навігація по сайту
Головна сторінка
Актуальні питання
Надзвичайні ситуації та події
в регіоні
Санепідситуація в регіоні
План роботи санепідустанови
Лабораторні дослідження
Про публічну інформацію
Реквізити
 
Популярні статті
» Виробничий шум та його профілактика
» Аміак. Його вплив на організм людини
» Про проведення ПЛР-дослідження на COVID ...
» Про радіаційний фон у м. Чернігові у 202 ...
» Щодо дотримання протиепідемічних заходів ...
» Про виконання протиепідемічних заходів у ...
Архів новин
Січень 2021 (4)
Грудень 2020 (5)
Листопад 2020 (4)
Жовтень 2020 (6)
Вересень 2020 (6)
Серпень 2020 (6)
Липень 2020 (9)
Червень 2020 (6)
Травень 2020 (9)
Квітень 2020 (7)
Березень 2020 (6)
Лютий 2020 (5)
Січень 2020 (9)
Грудень 2019 (6)
Листопад 2019 (6)
Жовтень 2019 (8)
Вересень 2019 (4)
Серпень 2019 (6)
Липень 2019 (8)
Червень 2019 (6)
Травень 2019 (6)
Квітень 2019 (4)
Березень 2019 (4)
Лютий 2019 (3)
Січень 2019 (2)
Грудень 2018 (6)
Листопад 2018 (4)
Жовтень 2018 (6)
Вересень 2018 (5)
Серпень 2018 (6)
Липень 2018 (7)
Червень 2018 (7)
Травень 2018 (6)
Квітень 2018 (5)
Березень 2018 (2)
Лютий 2018 (2)
Січень 2018 (5)
Грудень 2017 (4)
Листопад 2017 (6)
Жовтень 2017 (6)
Вересень 2017 (10)
Серпень 2017 (9)
Липень 2017 (8)
Червень 2017 (4)
Травень 2017 (5)
Квітень 2017 (1)
Березень 2017 (1)
Лютий 2017 (3)
Грудень 2016 (2)
Листопад 2016 (5)
Жовтень 2016 (1)
Вересень 2016 (3)
Серпень 2016 (2)
Липень 2016 (2)
Червень 2016 (4)
Травень 2016 (1)
Квітень 2016 (3)
Березень 2016 (1)
Останні новини
ЗаголовокКатегория
  • Про проведення ПЛР-...
  • Актуал...
  • Про радіаційний фон ...
  • Актуал...
  • Про виконання протие...
  • Актуал...
  • Щодо дотримання прот...
  • Актуал...
  • Аміак. Його вплив на...
  • Актуал...
  • Виробничий шум та йо...
  • Актуал...
  • Коронавірусна інфекц...
  • Актуал...
  • Виконання програми м...
  • Лабора...
  • Безпечний манікюр: в...
  • Актуал...
  • Гігієнічна регламент...
  • Актуал...
  • Підступна хвороба -...
  • Актуал...
  • Виробнича вібрація, ...
  • Актуал...
  • Виконання програми м...
  • Лабора...
  • Грибна пора: як відр...
  • Актуал...
  • 24 жовтня - Всесвітн...
  • Актуал...
  • Грип
  • Актуал...
  • Епідситуація по м. Ч...
  • Санепі...
  • Інформація щодо пров...
  • Лабора...
  • Виконання програми м...
  • Лабора...
  • СКАЗ та його профіла...
  • Актуал...
    SiteInfo
     Лучшие авторы:
      1    red     262  -  0
      2    belm     25  -  0
      3    serbel     1  -  0


     Новостей:
      Сегодня: 0
      За месяц: 6
      За все время: 287


     Пользователей:
      Новых: 0
      За месяц: 0
      Всего: 33
    Зараз онлайн
    Зараз на сайті: 11
    Пошукових роботів: 0
     
     

    Актуальні питання : Про виконання протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину
     

    З 8.01.2021 р. вступила в дію Постанова Головного державного санітарного лікаря України від 30.12.2020 р. №57 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах  громадського  харчування  на  період  карантину  у  зв’язку поширенням  коронавірусної  хвороби  ( COVID -19)».

    На період карантину передбачена робота закладів, що здійснюють обслуговування на виніс. Ця Постанова покладає  на керівника або адміністратора закладів всю відповідальність за  організацію та виконання протиепідемічних заходів у ресторанах, кафе, їдальнях, тощо.

    Нагадуємо основні вимоги по запобіганню поширення коронавірусної  хвороби  ( COVID -19)» :

    - допуск до роботи персоналу закладу здійснюється  за умови використання засобів індивідуального захисту (масок, респіраторів, захисних щитків) та вимірювання температури тіла;

    - прийом  замовлень у закладах, що здійснюють  обслуговування на виніс відбувається  дистанційно (телефоном, через спеціально облаштоване вікно закладу або безпосередньо  через персонал закладу);

    - видача  замовлень клієнтам  або офіціантам  здійснюється  виключно в закритій тарі ( упаковці ) через спеціально облаштоване  вікно або через вхідні  двері закладу;   

    - персонал закладу повинен регулярно мити руки з рідким милом або обробляти їх спиртовмісними антисептиками не рідше ніж раз на 3 години, та після відвідування туалету, громадських місць тощо;

    - не допускається до роботи персонал, визначений таким, який потребує самоізоляції відповідно до галузевих стандартів у сфері  охорони здоров’я;

    - забороняється самостійний вхід відвідувачів до закладу без супроводу представника персоналу закладу;

    - забороняється виготовлення їжі на відкритих кухнях (крім тих, що відгороджені  від відвідувачів перегородкою ), функціонування буфетів ( окремих зон) самообслуговування, в тому числі для самостійного наливу напоїв клієнтами;

    -    не допускається  утворення черг та скупчення відвідувачів;

    - обов’язкове дотримання соціальної дистанції відповідно до вимог встановлених Кабінетом Міністрів України;

    -    вологе прибирання виробничих приміщень та поверхонь місць контакту  рук персоналу та клієнтів (ручки дверей, місця сидіння, раковини, столи тощо проводити  з використанням  миючих та дезінфекційних ( в кінці зміни ) засобів не рідше ніж кожні  2 години, перед відкриттям та після закінчення робочого дня;

    - проведення централізованого збору та утилізації використаних  засобів індивідуального захисту з нанесенням маркування «використані засоби індивідуального захисту».

    Дотримання вимог та посилених протиепідемічних заходів Постанови на період дії карантину дозволить запобігти поширенню коронавірусної  хвороби  ( COVID -19) у місті.


    Лікар з гігієни харчування                                                                                                               Л.Д. Лазаренко


     
     
     
     
     
  • Тимчасові правила відвідування перукарень та салонів краси на період каран ...
  • Щодо дотримання протиепідемічних заходів під час карантину по COVID-19
  • Коронавірусна інфекція в питаннях та відповідях
  • Інформація щодо моніторингових лабораторних досліджень в загальноосвітніх н ...
  • Безпечне використання пестицидів в особистому господарстві
  •  
     
     (голосов: 0)
     Версія для друку