Зробити стартовою Додати у обране
 
Чернігівський міський відділ » Актуальні питання » Як вберегтися від кишкових інфекцій в літній період!
Навігація по сайту
Головна сторінка
Актуальні питання
Надзвичайні ситуації та події
в регіоні
Санепідситуація в регіоні
План роботи санепідустанови
Лабораторні дослідження
Про публічну інформацію
Реквізити
 
Популярні статті
» Епідемічна ситуація щодо захворюваності ...
» Епідемічна ситуація щодо захворюваності ...
» Епідемічна ситуація щодо поширення корон ...
» Тимчасові правила відвідування перукаре ...
» Епідемічна ситуація щодо поширення корон ...
» Профілактика хвороби Лайма
» Виконання програми моніторингу об’єктів ...
» Що робити, якщо розбився ртутний термоме ...
» Профілактика дитячого травматизму
Архів новин
Травень 2020 (9)
Квітень 2020 (7)
Березень 2020 (6)
Лютий 2020 (5)
Січень 2020 (9)
Грудень 2019 (6)
Листопад 2019 (6)
Жовтень 2019 (8)
Вересень 2019 (4)
Серпень 2019 (6)
Липень 2019 (8)
Червень 2019 (6)
Травень 2019 (6)
Квітень 2019 (4)
Березень 2019 (4)
Лютий 2019 (3)
Січень 2019 (2)
Грудень 2018 (6)
Листопад 2018 (4)
Жовтень 2018 (6)
Вересень 2018 (5)
Серпень 2018 (6)
Липень 2018 (7)
Червень 2018 (7)
Травень 2018 (6)
Квітень 2018 (5)
Березень 2018 (2)
Лютий 2018 (2)
Січень 2018 (5)
Грудень 2017 (4)
Листопад 2017 (6)
Жовтень 2017 (6)
Вересень 2017 (10)
Серпень 2017 (9)
Липень 2017 (8)
Червень 2017 (4)
Травень 2017 (5)
Квітень 2017 (1)
Березень 2017 (1)
Лютий 2017 (3)
Грудень 2016 (2)
Листопад 2016 (5)
Жовтень 2016 (1)
Вересень 2016 (3)
Серпень 2016 (2)
Липень 2016 (2)
Червень 2016 (4)
Травень 2016 (1)
Квітень 2016 (3)
Березень 2016 (1)
Останні новини
ЗаголовокКатегория
  • Профілактика дитячог...
  • Актуал...
  • Що робити, якщо розб...
  • Актуал...
  • Тимчасові правила в...
  • Актуал...
  • Епідемічна ситуація ...
  • Санепі...
  • Епідемічна ситуація ...
  • Актуал...
  • Епідемічна ситуація ...
  • Актуал...
  • Епідемічна ситуація ...
  • Санепі...
  • Профілактика хвороби...
  • Актуал...
  • Виконання програми м...
  • Лабора...
  • Що таке обов`язковий...
  • Актуал...
  • Гамма-фон у місті
  • Актуал...
  • Захворюваність на кі...
  • Санепі...
  • Ранні овочі як дж...
  • Актуал...
  • Епідситуація по м. Ч...
  • Санепі...
  • Інформація щодо пров...
  • Лабора...
  • Виконання програми м...
  • Лабора...
  • Актуальні питання пр...
  • Актуал...
  • Яка вона насправді, ...
  • Актуал...
  • Епідситуація по м. Ч...
  • Санепі...
  • Пам`ятка для населен...
  • Актуал...
    SiteInfo
     Лучшие авторы:
      1    red     216  -  0
      2    belm     25  -  0
      3    serbel     1  -  0


     Новостей:
      Сегодня: 0
      За месяц: 9
      За все время: 241


     Пользователей:
      Новых: 0
      За месяц: 1
      Всего: 32
    Зараз онлайн
    Зараз на сайті: 5
    Пошукових роботів: 0
     
     

    Актуальні питання : Як вберегтися від кишкових інфекцій в літній період!
     

     

    Як вберегтися від кишкових інфекцій в літній період!

     

    В наш час кишкові інфекції залишаються однією з найактуальніших проблем, особливо в спеку. В цей період спостерігається підвищення рівня захворюваності на гострі кишкові інфекції, адже підвищена середньодобова температура повітря є сприятливою умовою для  розмноження бактерій.

    Гострі кишкові інфекції – це велика група інфекційних захворювань, що протікають з ознаками інтоксикації і ураженням шлунково-кишкового тракту.

            Зазвичай зараження здійснюється через забруднені бактеріями чи вірусами або їхніми токсинами продукти харчування (непромиті овочі та фрукти, недостатньо термічно оброблені продукти харчування), через предмети побуту, забруднені руки, при вживанні некип’яченої води, купанні у водоймах із застійною водою.

              Для бактеріальних кишкових інфекцій характерна літньо-осіння сезонність, для вірусних – зимово-весняна. У літню пору, коли в теплі бактерії розмножуються швидше, легше захворіти на кишкову інфекцію. Можливі як поодинокі захворювання, так і групові спалахи хвороби.

    Збудників цих інфекцій багато, але клінічні прояви досить типові. Захворювання зазвичай починається гостро (від кількох годин до кількох днів залежно від збудника),   з погіршенням самопочуття з’являється слабкість, головний біль, підвищення температури тіла, нудота,блювання, пронос, біль в животі.

    Для попередження захворювань на гострі кишкові інфекції необхідно дотримуватись наступних правил:

    - вживати лише якісні та безпечні харчові продукти (правильно термічно оброблені, ретельно промиті під проточною водою, а при необхідності – облиті окропом);

    - не купувати харчові продукти на стихійних ринках;

    - ретельно готувати їжу, не допускати споживання продуктів та напоїв з вичерпаним терміном зберігання;

    - уникати контакту між сирими і готовими харчовими продуктами;

    - харчові продукти зберігати у місцях захищених від комах, гризунів та інших тварин;

              -дотримуватися технології приготування страв (витримувати температурний режим та час);

    - мати достатню кількість розробного інвентарю (окремі дошки та ножі для сирої та готової продукції);

    -дотримуватися правил особистої гігієни (мити руки після вулиці, після туалету, перед вживанням їжі);

    - збираючись в похід чи на пляж краще не брати продукти, які швидко псуються;

    - використовувати для пиття фільтровану або кип’ячену воду;

    - не купатись у водоймах із застійною водою.

    Гострі кишкові інфекції – це поширені захворювання, що призводять до погіршення стану здоров’я, людських страждань, матеріальних збитків. Не займайтесь самолікуванням! У випадку виявлення перших ознак шлунково-кишкових розладів терміново звертайтеся за медичною допомогою!

     

     

    Лікар-епідеміолог

    Чернігівського міського відділу

    ДУ "ЧОЛЦ ДСЕСУ"                                                                        А.І.Ячна

     
     
     
     
     
  • Щоб уникнути кишкових інфекцій варто пам`ятати
  • Як уникнути кишкових інфекцій.
  • Профілактика кишкових інфекцій
  • Профілактика сальмонельозу
  • Щодо підвищеної захворюваності на ГКІ мешканців м.Чернігова.
  •  
     
     (голосов: 2)
     Версія для друку